Готуємося до пожежонебезпечного періоду
13.04.2021 15:07 - давність новини 3 р.
Категорія: Загальні новини


З настанням весни, лісівники готуються до ліквідації пожеж. Проходять перевірку наявні пункти зосередження пожежного інвентаря, робота мотопомп, відповідне доукомплектування та необхідний ремонт інструменту тощо. Кажуть, що зазвичай пожежі є наслідком недбалого поводження з вогнем населення, підпалена суха трава, кинуті недопалки, тощо. Вогонь поширюється швидко і може спричинити лісову пожежу на значній території. Тому, будь-які початкові загорання мають бути швидко локалізовані. Працівники державної лісової охорони завдяки підготовленій завчасно техніці можуть дістатися у будь-яке, навіть найвіддаленіше місце у лісі. 
Лісівникам ДП «Старокостянтнівське лісове господарство» постійно,  по забезпеченню ліквідації ймовірних пожеж в лісових масивах, надають допомогу рятувальники місцевого підрозділу РС ГУ ДСНС у Хмельницькій області. 
Задля координації спільних дій і було проведено відповідне навчання. Миттєва реакція на можливий випадок загорянь у лісовому масиві, демонстрація злагоджених дій по локалізації поширення вогню, саме за таким сценарієм і пройшли цьогоріч навчання щодо запобіганню виникнення пожеж в екосистемах. 
В свою чергу лісівники  просять громадян бережно відноситися  до лісу і не спричиняти пожежі.  
 
У випадку виявлення осередків загорянь як в лісовому масиві так і поблизу лісу прохання негайно  за телефоном гарячої лінії лісгоспу — (03854) 3-23-73 або 101.
Прес-служба ДП «Старокостянтинівське ЛГ»

 


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)